Colmar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

VAKANTIES IN DE ELZAS - VOGEZEN - COLMAR

Zijn geschiedenis loopt verder als deze van de gehele Elzas. In 1945 was Colmar de laatste vluchthoek voor de Duitsers. Niettegenstaande de meeste omliggende dorpen totaal werden vernield, bleef Colmar volledig gespaard. De geallieerden zijn er gewoon binnengestapt.

Wie Colmar bezoekt moet zeker de drie hoogtepunten van deze stad gezien hebben:
---> Musée d'Unterlinden
---> La Petite Venise
---> de vele historische vakwerkhuizen

Colmar is een wirwar van straten en steegjes. Vertrek op het Place d'Unterlinden en ga even binnen in de toeristische dienst. Daar kan je een stadsplannetje krijgen met extra informatie.

Musée d'Unterlinden
Een voormalig klooster en nu de trots van Colmar. De collectie bevat vooral middeleeuwse schilders en beeldhouwers. Hiernaast zijn er ook meubels, gebruiksvoorwerpen en dergelijke te zien. Het hoogtepunt van je bezoek is het altaar Isenheimer. Dit meesterwerk is van de hand van de 16de eeuwse kunstschilder Matthias. De panelen staan apart tentoongesteld.
Website: www.musee-unterlinden.com

Zicht op de vakwerkhuizen van Colmar.La Petite Venise
Aan de andere kant van de stad ligt 'Klein Venetië'. Daar stroomt het riviertje Lauch. Op de oevers werden huizen gebouwd en deze zijn in de zomer prachtig bebloemd. Je hebt een mooi uitzicht vanop de bruggen in de Bld. St. Pierre en de rue Turenne.

Omgeving kerk St.-Martin
Er zou daar reeds een kerk gestaan hebben omstreeks 1000. Tussen 1250 en 1350 werd ze gebouwd. In 1572 brandden de torens af en de herstelling verliep niet zoals het hoort. Interssanter zijn de vakwerkhuizen in de rue des Marchands. Ze dateren van de 16de tot de 17de eeuw.

Meer informatie over Colmar: www.ot-colmar.fr