Leuke Uitstapjes

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Het is onmogelijk alle leuke uitstapjes die hier te maken zijn op te schrijven. In de woning is een infomap met folders van alles wat er te zien en te doen is in de omgeving.
Ook is er een gastenboek waar bezoekers hun leukste uitstapjes in hebben geschreven voor de volgende bezoekers.
Dit zijn een paar voorbeelden:

-In de herfst geniet u vanuit de woningen of in het bos van een prachtig kleurenpallet dat iedere dag veranderd. Tijdens een wandeling vollop walnoten, kastanjes en paddestoelen zoeken.

-In de weken voor kerst kunt u gezellige kerstmarkten bezoeken, om originele kadootjes te vinden en de heerlijke vinchaud (warme gekruide wijn)te drinken om weer warm te worden. U vind er veel zelfgemaakte producten, de vrouwen bakken hier de lekkerste koekjes en flensjes uit het vuisje (crépe). Onze favorieten zijn: de grootste kerstmarkt van Europa in Straatsburg, de kleinere in Bouxwiller en landau, maar er zijn er nog veel meer.

-In het voorjaar staan de fruitbomen in het dal van Pfaffenbronn en omgeving Lembach in bloei en ruik je overal de zoete bloesem. Tijdens een zomerwandeling heeft u dan een lekker appeltje voor de dorst. Er staan o.a. appel-, peren-, pruimen- en mirabellenbomen. Maar ook de bramen, frambozen en bosbessen uit het bos zijn heerlijk om confiture of taart van te maken.

- Restaurant Müller:  In Pfaffenbronn zit het beste Flamkuchen/ tartflambee restaurant van de Elzas! En dat op loopafstand. Wel contant geld meenemen! Alleen open van vrijdag t/m zondag.


-Ligne Maginot Four a chaux:
Dit is een ondergrondse legerbasis uit de 2de wereld oorlog, waar u een rondleiding kunt krijgen.
Afstand vanaf de woning 3 km.

-Wildpark Silz:
Een mooi wandelpark met diverse dieren soort kinderboerderij, met speeltuin en restaurant. Bij de ingang is een doosje voer te koop hiermee kunnen de kinderen o.a. hertjes uit de hand voeren. ( op 36 km.) Het hele jaar open.

-Pretpark DiDiland:
Een park met veel waterplezier en attracties geschikt voor kinderen van 2 tot 12. (op 14 km.)

-Pretpark Europapark: Leuke en spannende attracties en prachtige shows om nooit te vergeten in Rust www.europapark.de voor tieners een must.

-Overdekte zwembaden: In Dahn (Duitsland)is onze favoriet met binnen en buitenbad, binnen een glijbaan en lekker warm babybad. In Haguenau is Nautiland ook leuk met glijbaan en wedstrijdbad.

-Straßbourg: Oftewel Straatsburg een prachtige stad met oude en nieuwe bouwstijlen. Bekijk de kathedraal, La petit France of maak een ritje met de rondvaart boot. Leuk voor de kinderen is het park L'Orangerie met een kleine kinderboerderij ,treintje en roeibootjes op de vijver.(60km)

-Pizaria: In Lembach is een nieuwe pizaria geopend bij Station Fleck met goede kebab salades en piza's.

-Bij Camping Fleckenstein is een goede Pizzaria alleen in de zomer geopend. Met groot overdekt terras met uitzicht over het meer. Er is een gedeelte met strandje waar je kunt zwemmen en verder op kun je vissen met een vis vergunning van gemeente Lembach.

-Middeleeuws kasteel:
rondleiding door Château de Fleckenstein puzzeltocht rondom voor de kinderen (3 uur durend). Startpunt voor wandelroute's, restaurant met specialiteiten uit de Elzas o.a. tarte flambé, choucroute(zuurkool). (op 6 km.)

-Wandelingen langs ruïnes van oude kastelen en burgten:
Inmiddels hebben wij zelf er al een aantal bekeken en kunnen u op de wandelkaart leuke routes aanwijzen. Ook wandelingen met minder klimwerk door de vallei is erg mooi.

-Gimbelhof: speeltuin in ridderstijl met restaurant. Midden in het bos op loopafstand van Château de Fleckenstein (op 6 km.)

-Mehliskopf: skipiste en rodelbaan.
Leuk om een dagje naar toe te gaan. Elke dag van het jaar open zolang er sneeuw ligt ,ook het huren van ski's is mogelijk.
kijk op hun site of er sneeuw ligt www.mehliskopf.de (op 50km.)

-Iceberg: Overdekte schaatsbaan in Straßburg.
Op zondag morgen is er een deel afgezet voor kleine kinderen (vanaf 1 jaar) met glijstoeltjes om op te zitten of achter te leren schaatsen. Schaatsen te huur of zelf mee te nemen. Met kantine en tribune.En ingedeeld in 2 zalen een sport en discozaal.
Diverse thema avonden zie www.patinoire-iceberg.com (op 60 km.)

-Cave Vinicole Alsace: wijnboerderij waar u wijn kunt proeven en inkopen uit de Elzas.
Het gaat hier vooral om de bekende witte wijnen. Cleebourg (6 km.) www.cave-cleebourg.com

-Pottebakkers dorpje Betschdorf: b.v.Potterie Remmy open op zaterdag en zondag. www.gres-remmy.comof het Pottebakkers museum telnr:0033 388544807

-Scheepslift en rodelbaan: bij Saverne.

-Montagne de Singes: Aapjes kijken en voeren op de apenberg bij Kintzheim ( 1.5 u.) www.montagnedessinges.com

-Volerie des Aigles: Spectakel met roofvogels bij Kintzheim ( 1.5 u.) www.voleriedesaigles.com

-Wilt u bij diverse Restaurants een specialiteit proeven zoals Baekeoffe of Choucroute kunt u dit het beste 1 dag van te voren bij het restaurant reserveren. Deze gerechten hebben een lange voorbereiding om de smaak te optimaliseren. B.V Restaurant Auberge Pfaffenslick (10 min. lopen)

-Kakteenland: Een groot kuktussen assortiment om te bekijken en kopen ook veel Aloe Vera producten. Er is een nieuw restaurant geopend bij kakteenland met gerechten van kaktus! Net over de grens in Steinfeld meer info www.kakteenland.de

- Edelstenen en mineralen: bekijken en kopen kan ook in Kakteenland. Ruim assortiment steentjes om op zak te dragen als ondersteuning bij ziektes en ongemakken. Maar ook sierraden en beeldjes.

-Saint-Marie-aux-Mines: Van 22 t/m 25 juni 2017 staat heel het dorpje weer op zijn kop voor de internationale edelstenen en mineralen tentoonstelling. 1000 exploitanten op 52000m2. www.sainte-marie-mineral.com

- Binnenspeeltuinen: La Java in Schweighouse/ Moder achter de Auchan bij Haguenau. En Super duper kinderland in Dahn. Bij een dag slecht weer in de herfst een prima plek.

- Aventure park: In Brumath is een meer waar je o.a kunt zonnen, zwemmen, waterfietsen te huur en boomklimmen vanaf 3 jaar!

- La Grange a laine: eindelijk tijd voor een handwerkje? Hier kun je als breister of haakster prima een paar uur rondlopen en met veel meer thuiskomen dan gepland! Een grote wolschuur in Mittelhausbergen www.la-grange-a-laine.fr

- Rond point: Handwerkwinkel in Woerth met goede sortering sokkenwol en D.M.C. haakkatoen in heel veel kleuren!

.

Wij wensen u veel plezier met het ontdekken van de Elzas.